Elza Nijenhuis

Ik ben ervaringsdeskundige op gebied van de overgang.  Maar niet alleen dat; een burn-out gehad, stiefmoeder en moeder  geworden, verlies van mijn beide ouders, een carrière switch doorgemaakt. Kortom ook ik heb een reis met hobbels en slingerpaden gemaakt. En mijn ervaringen wil ik graag delen met anderen. 
Daarom heb ik opleiding Mindful wandelcoaching bij MROI gevolgd. Want door toepassen van mindfulness en wandelen in de natuur zijn ingrediënten om levensenergie weer te laten stromen.  
Ook heb ik een opleiding in lifecoaching gevolgd, waarmee  mijn coaching techniek versterkt wordt.


  Mijn verhaal 

Het begon in 2014 toen ik mijn dochtertje op de wereld heb gezet en een paar maanden later mijn vader en schoonvader verloor. Leven en dood in één jaar.  Zwangerschapshormonen en rouw zweefde om elkaar heen. Nog geen vijf maanden later kwam één van mijn stiefkinderen in huis te wonen, die op dat moment niet makkelijk had.  En ik ook niet. 
Door al deze triggers ben ik in vervroegde overgang geraakt. Kreeg toen met overgangsverschijnselen te maken, zoals opvliegers, nachtelijk zweten, woede explosies, héél slecht slapen en extreme vermoeidheid. 
Daarbij begon ik mijn toenmalig werk  steeds minder leuk te vinden, ik zat niet lekker op mijn plek. Wat uiteindelijk resulteerde in een burn out. Zowel geestelijk als lichamelijk was het 'game over'. Dit speelde in 2021.

Zelf heb ik ervaren hoe naar en vervelend het is om voor dichte deuren te  staan.  Niet alleen op de werkvloer maar ook in mijn eigen omgeving. Zij begrepen niet zo goed wat met mij aan de hand was, zij zagen mij als een 'boze heks' die altijd wat heeft. 
Na hulp gezocht te hebben, kwam ik achter wat  overgang met een vrouw doet. Ik verzamelde tips en handvaten om meer begrip te krijgen en om dit proces wat draaglijker te maken.  Ook kwam ik tot inzicht dat ik zelf het leven in mijn handen heb. Ik bepaal zelf de koers en niemand anders. Ik voel zelf het beste aan wat wel goed voor mij is en wat niet. Wat mijn kracht is en hoe ik deze kracht tot bloei kan laten komen. Ik kreeg weer wat meer kleur in mijn leven. Hierdoor heb ik  de moed gehad om een carrièreswitch te maken, namelijk van levensmiddelenindustrie naar een welzijnsorganisatie, waar mijn hart  ligt.  Namelijk iets betekenen voor een ander. Weer kleur geven in iemands leven.

Ik ben gestopt, stil gestaan, nagedacht en vervolgens nieuwe keuzes gemaakt die bij mij past! 

Graag wil ik iets terugdoen en dat is weer kleur in iemands leven brengen. Door te bewegen in de buitenlucht, stapsgewijs naar verbinding met jezelf.  

'Soms moet je doen wat het beste voor jou is en niet wat het beste is voor een ander'